punkufer.dnevnik.hr – O Vege Fino Za Sve

Vege Fino dio je nove zagrebačke ponude namijenjene veganima, vegetarijancima i osobama koje bi voljeli isprobati nešto novo i drugačije. Riječ je o zagrebačkom fast food lokalu koji nudi pljeskavice i kobasice bez mesa, pa bi njihovu konzumaciju preporučili nutricionisti.

Ako ste se zasitili klasičnih hamburgera i cheeseburgera, lokal Vege Fino na adresi Lavoslava Ružičke 48 (kod Filozofskog fakulteta) ponudit će vam zdraviju alternativu. VegePurger, SirPurger i VegeDog dio je ponude koja umjesto klasičnih fast food okusa uključuje vege pljeskavice i kobasice iz visoko ekološkog uzgoja.

Pljeskavica se sastoji od integralnog pšeničnog brašna, zobenih pahuljica, bijelog pšeničnog brašna, suncokretovih, lanenih i sezamovih sjemenki, česnjaka u prahu, sušenog luka te začina. U kobasicama se pak nalazi brašno pira i rogača, indijski oraščić te kombinacija mirisnih začina.

'Za ovaj smo se jelovnik odlučili zato jer smo i sami vegetarijanci, a kako u Zagrebu nema puno ponuda za vegetarijance ili ljude koji žele napraviti lagani prijelaz prema zdravijem bezmesnom obroku željeli smo ljudima ponuditi tu mogućnost - ukusno i zdravije bezmesno jelo po pristupačnoj cijeni,' rekao nam je vlasnik Berislav Jelušić.

http://punkufer.dnevnik.hr/clanak/zagrebacki-fast-food-s-pljeskavicama-i-kobasicama-koje-bi-odobrio-kardiolog---398704.html